Graaf Regenboog

Graaf Regenboog

Graaf Regenboog - Een sprookje over de Molenbuurt
€ 15,- (excl. porto)

Lang, heel lang geleden, toen er in de Molenbuurt nog heel veel molens stonden, woonde er een graaf …. Zo begint het sprookje dat Hein Walter over de Almeerse Molenbuurt heeft geschreven. Het heet Graaf Regenboog en het gaat over een graaf die een nieuwe molen bouwt. Dan gebeurt er iets vreselijks en moeten de bewoners van Molenbuurt de handen ineenslaan om hun geluk te redden. Gaat dat lukken?

Een sprookje over een Almeerse buurt? Een unieke gebeurtenis! Dat kan alleen in Almere! Het moment van publicatie komt daarbij heel mooi uit: deze maand is het dertig jaar geleden dat de eerste mensen in Molenbuurt kwamen wonen. Anderhalf jaar geleden heeft Olaf de Koning, de gebiedsmanager van Almere Buiten, Hein Walter uitgedaagd tot het schrijven van een sprookje over de buurt. Het heeft wat langer geduurd dan gepland, maar nu is het boekje er. Karin van de Kuilen heeft de tekeningen gemaakt.
Het is een heel mooi boekje geworden. Graaf Regenboog is overduidelijk een sprookje, terwijl het op geen enkele manier op een bekend sprookje lijkt. En het bijzondere is, dat de hoofdrolspelers in het sprookje werkelijk bestaande bewoners van de Molenbuurt zijn. De belangrijkste figuur is Barto Lamp, die in werkelijkheid Bart Lampo heette. Bart, een bekend figuur in de Molenbuurt, is vorig jaar plotseling overleden. Hij heeft helaas niet geweten dat hij de hoofdrol speelde in een sprookje.
Graaf Regenboog is geschikt voor kinderen, maar ook geschikt voor volwassenen en zeker voor de bewoners van Molenbuurt.

De bundel Graaf Regenboog (54 pagina’s) is te koop voor € 15,- (exclusief € 2,- porto) . Je kunt hem bestellen via heinwalter@tiscali.nl