Boom beschilderen, Graaf Regenboog

Date: 
Friday, June 12, 2015
Boom beschilderen, Graaf Regenboog

Boom beschilderen – Wiekenpark Almere 

In 2014 schreef Hein Walter een sprookje over de Almeerse Molenbuurt: Graaf Regenboog. Het sprookje gaat over een graaf in de Molenbuurt die met behulp van een molen met zeven wieken de regenboog vangt. Sinds die dag is de kleur uit de wereld verdwenen. Een groep van zeven mensen, gebaseerd over zeven bestaande inwoners van de Molenbuurt, verzint een plan om de kleuren terug te krijgen. Dat lukt. De oplossing wordt gevonden bij een groep kinderen en een speciale boom.

Barto Lamp (in het werkelijke leven Bart Lampo) is de hoofdrolspeler in het sprookje. Helaas heeft Bart nooit zelf geweten dat hij een hoofdrol speelde, hij stierf namelijk onverwacht, vlak voordat het sprookje werd gepubliceerd.

In het Wiekenpark werd woensdagmorgen 3 juni 2015 een boom beschilderd in de kleuren van de regenboog. Dertig kinderen van groep 8 van basisschool De Goede Herder hebben dat gedaan, onder leiding van Hein Walter en Ninette Koning. Hein heeft het sprookje in de klas voorgelezen en de kinderen voorbereid op het werk.

De opzet is dat elk voorjaar de boom opnieuw beschilderd gaat worden, steeds door een andere school. In februari is de boom speciaal om deze reden in het Wiekenpark geplaatst. De kinderen van De Goede Herder waren de eerste groep die de boom beschilderen.

Het Wiekenpark is de officieuze naam van het park naast buurthuis de Wieken. Het park maakt deel uit van het grote park rondom het buurthuis en staat op de kaart als het Polderpark.