Biografische Sprookjes

Date: 
Saturday, September 12, 2015
Biografische Sprookjes

In september 2014 begonnen we met een nieuw project in Archipel: Biografische Sprookjes. (De werktitel was Jonge sprookjes door oude mensen)
Hein gaat in totaal bij 28 ouderen op bezoek (14 in 2014/2015 en 14 in 2015/2016) steeds samen met drie leerlingen van basisschool De Omnibus, groep 7. Het gesprek gaat over het leven van de oudere. De kinderen tekenen de verhalen die ze horen.
Hein maakt van de levensverhalen een sprookje. De ouderen lezen hun eigen sprookje voor in de klas. Daarna maken de kinderen illustraties bij de sprookjes.

Het project maakt deel uit van een groot project, waarbij ook museumbezoeken en atelierbezoeken door ouderen op het programma staan, gesubsidieerd door Fonds Sluyterman Van Loo, het VSBFonds en Fonds RCOAK, onder de titel De Muren van Archipel

De tentoonstelling van de eerste 14 was te zien bij De Muren van Archipel. 

De sprookjes verschijnen ook in boekvorm. Zeven sprookjes per boek. De eerste twee boeken zijn verschenen. De boeken kosten € 15,- per stuk (excl. porto)

De ouderen lezen hun sprookjes ook voor in de klas. Echt een belevenis om de oude stemmen te horen vertellen in een muisstille klas.
Interesse voor een voordracht in de klas? Neem contact op met Hein Walter (heinwalter@tiscali.nl of 06 51924882)
In september is Hein begonnen aan de tweede serie van 14 sprookjes.
In juni 2016 is de tentoonstelling van deze serie bij De Muren van Archipel.